Blog

17Kvě, 21

Jáhly pro Vaše zdraví

S nárůstem zájmu o zdravou výživu, se vracíme k původním receptům a pokrmům našich předků. Jednou takovou surovinou pro výrobu chutného jídla jsou jáhly.Je to vlastně loupané proso a kromě toho, že jsou velmi chutné, mají také vysokou výživovou hodnotu. Obsahují minerální látky (draslík, hořčík, fosfor, měď, železo, zinek), vlákninu a velké množství …
17Kvě, 21

Tvaroh by neměl v jídelníčku chybět

Jako „tvaroh“ se označují všechny nezralé sýry připravené z odstředěného kravského případně kozího mléka. Jedná se o sraženinu, která vzniká z mléka za působení kyseliny mléčné a někdy i malého množství syřidla. Tvaroh by v našem zdravém jídelníčku rozhodně neměl chybět. Důvodů je několik: 1. Je lehce stravitelný a dodá tělu mnoho …