6 důvodů, proč navštěvovat lekce ZUMBA fitness

Naše tělo je od pradávných dob nastavené tak, že pohyb potřebuje a bez něj chřadne. Většina lidí má přirozeného pohybu nedostatek, takže je vhodné zařadit do svého života pravidelné cvičení. Pravidelné cvičení je pro naše tělo i duši jednoznačně prospěšné. Po určité době si tělo na pravidelný pohyb zvykne, stane se pro něho „zdravou drogou“ a bude ho pravidelně vyžadovat. Abyste u cvičení vydrželi dlouhodobě, musí vás bavit. Proto nedám dopustit na ZUMBU, která je jednoznačně nejzábavnější cvičení, které znám.

1. ZUMBA VÁM POMŮŽE ZHUBNOUT A VYTVAROVAT POSTAVU

– Díky ZUMBĚ budete moci lépe kontrolovat svou váhu a redukovat přebytečné kilogramy. Čím intenzivněji svaly pracují, tím více kalorií spálíte.

2. ZUMBA POMÁHÁ K LEPŠÍ NÁLADĚ

– Potřebujete povzbudit, zvednout náladu, zbavit se stresu? Jděte na ZUMBU. Během cvičení se vyplavují endorfiny (hormony „štěstí“), budete mít skvělý pocit, že děláte něco pro své tělo. ZUMBA navíc posiluje sebedůvěru.

3. BUDETE MÍT VÍCE ENERGIE

– ZUMBA vás dobije energií, přestože se do tělocvičny povlečete unavení z práce. Jednoduše Vám do žil nalije spoustu energie.

4. ZUMBA POMÁHÁ PŘEDCHÁZET ZDRAVOTNÍM PROBLÉMŮM

– Pravidelné cvičení podporuje mimo jiné kardiovaskulární systém, pomáhá předcházet potížím s vysokým tlakem, hladinou cholesterolu, depresím, cukrovkou a dalším.

5. ZÁBAVA, ZÁBAVA, ZÁBAVA

– Skvělá atmosféra při cvičení Vám umožní odreagovat se, zahnat nudu, prožít nové věci a poznat nové lidi.

6. BUDETE MÍT LEPŠÍ SPÁNEK

– Pravidelná fyzická aktivita přispívá ke kvalitnímu, hlubšímu spánku a lepšímu usínání.

Jiřina Marešová
Share

Author

Jiřina Marešová

Fitness se věnuji intenzivně a v podstatě každý den. Nebylo tomu tak ale vždycky. Deset let zpátky jsem vážila o čtyřicet kilo víc a vyhýbala se zrcadlům, než jsem si řekla dost. Svůj příběh hubnutí den za dnem jsem tehdy mapovala ve svém osobním blogu a radost z psaní mi od té doby už zůstala.